fredag 13 december 2013

För den som undrar...

Det var en notis i tidningen idag om våra tingsrättsbravader: 


"I augusti blev det tjafs mellan två pojkar på en skola i Bollnäs kommun. En 15-åring fällde ner en några år yngre pojke till marken, slog honom i huvudet och gav honom en spark i ryggen. Nu döms han för misshandel.
Han döms också för att ha slagit en 14-årig flicka i ansiktet i juli. Tonåringen döms till 30 timmars ungdomstjänst, alltså obetalt arbete.
De misshandlade får ingen ersättning för kränkning, eftersom Hudiksvalls tingsrätt tar hänsyn till hur de två själva bedöms ha agerat. Flickan uppträdde provokativt och tonåringen har sagt att pojken kastade sten på honom vid bråket. Däremot ska 15-åringen betala 600 kronor var till dem som ersättning för sveda och värk."


Jag är faktiskt lite imponerad av den som författat notisen. Man hade ju kunnat ta för givet (eftersom jag inte alls tycker att kvaliteten på det som skrivs i vår lokala tidning är så övertygande alla gånger) att hen skulle ha sammanfattat typ: "15-åringen döms för misshandel och skall förutom 30 timmars samhällstjänst betala offren skadestånd"


Men nejdå, hen har även i notisen informerat läsarna om att flickan uppträdde provokativt och att pojken kastade sten och därför har tingsrätten tagit hänsyn till hur de själva agerat.


Tack snälla notisförfattare, man skulle nästan kunna tro att du faktiskt läser min blogg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar